Серед батьків широко поширена думка, що комп'ютерні ігри руйнують дитячу психіку і представляють не меншу небезпеку для дорослих. Але останнє дослідження вчених університету штату Флорида (США) спростовує цю точку зору. Принаймні, коли мова заходить про гру Portal 2.

Portal 2 порівняли з головоломкою Lumosity, що створено спеціально для підвищення когнітивних здібностей людей. Остання теоретично повинна тренувати увагу і пам'ять, допомагати розвивати логічне мислення та уяву, покращувати орієнтацію в просторі і навички вирішення проблем. Повідомляється, що розділені на дві групи 77 учасників експерименту повинні були виконати ряд тестів до і після восьмигодинного сеансу гри в Portal 2 або Lumosity.

pic

Результат виявився несподіваним - спеціальне програмне забезпечення в цілому ніяк не вплинуло на розумові здібності випробовуваних студентів університету, а після гри в Portal 2 геймери впоралися із завданнями набагато краще, ніж спочатку дослідження.

pic

Це ще раз доводить, що шкода від відеоігор сильно перебільшена, а в окремих випадках вони навіть корисні для розумового розвитку.