У Парижі зняли покривало з концепту Lamborghini Asterion - одного з найбільш засекречених проектів італійців, перша інформація про який з'явилася лише зовсім недавно.

Суперкупе отримало індекс LPI 910-4, який досить вичерпно описує його сутність: гібрид (ит. Ibrido) з двигуном внутрішнього згоряння, розташованим ззаду поздовжньо (англ. Longitudinal posterior), що розвиває сумарну потужність 910 л. с. і що має повний привід.

pic

Asterion — перший гібрид Lamborghini, так що для нього не дарма було вибрано ім'я героя грецького міфу, який також був "гібридом" між людиною і биком. Автомобіль же оснащений 610-сильним 5,2-літровим атмосферним V10 потужністю 610 л. с. і трьома електромоторами загальною потужністю 300 л. с. Результат - найпотужніший Lamborghini в історії.

pic

Задіявши повну потужність чотирьох моторів і 7-ступеневу DSG, він розганяється до 100 км / год за 3 секунди рівно і досягає 320 км / год максимальної швидкості. Якщо комусь цікаво, то на електриці він теж здатний пересуватися (не швидше 125 км / год і не далі 50 км).

pic

Lamborghini не вважає Asterion гіперкаром. Для нього в прес-релізі вводиться особливий термін "гіперкрейсер".