Рівненські військові відправили гвоздики на фронт. Дивізіон 122 міліметрових самохідних артустановок 2с1 відремонтували вояки спільно з волонтерами і коштом місцевих підприємців на одній з баз зберігання, що на Рівненщині. Кількадесят гаубиць відновлювали упродовж двох тижнів і вже зараз вони відправились в підрозділи призначення, аби виконувати бойові завдання.

Радянська самохідка 2с1, гвоздика, призначена для знищення живої сили, артилерії та укріплень ворога. На фронті їх лагідно називають "САУшка". Розроблена Харківськими інженерами в 70-мидесятих роках минулого століття і досі може уражувати цілі противника на відстані у 20 кілометрів. Ця частина забезпечує війська зброєю від самого початку антитерористичної операції.

Зараз такі системи потрібні військам особливо, адже конфлікт перейшов від сутичок піхоти до артилерійських дуелей.

Артилеристи виконують завдання у зоні АТО з перших днів неоголошеної війни.

Поставити в стрій кількадесят гвоздик у стислі терміни військові не змогли б, якби не підтримка місцевих підприємців. Небайдужі бізнесмени-волонтери власним коштом оплачують роботу кваліфікованих робітників, на власних підпиємствах виготовляють запчастини до старої техніки, яку ще 4 роки тому планували списати і продати як металобрухт.

Аби поставити в стрій вкрай потрібні військам самохідки небайдужі ентузіасти працювали два тижні. Цілодобово.

Вже сьогодні вагони з гвоздиками для фронту прибули до частин свого призначення і найближчим часом артилеристи знищуватимуть ворога саме з відремонтованих на Рівне нщині коштом небайдужих людей артустановок 2с1. А їх передачу військам до свого активу запише черговий столичний політик, або чиновник з міноборони.