57 кандидатів поборються за мандати депутатів-мажоритарників на п'яти виборчих округах Рівненщини. Саме стількох охочих з нашої області зареєструвала Центральна виборча комісія. Спостерігачі зазначають: агітувати кандидати почали іще до реєстрації. Таким чином економлячи кошти виборчих штабів. Які порушення та особливості цієї виборчої кампанії вже встигли зафіксувати у нашій області знають наші журналісти.

Вибори на Рівне нщині почалися з фальстарту. Принаймні про це говорять спостерігачі громадянської мережі ОПОРА. Кажуть, попри те, що агітувати кандидати у депутати та партії можуть лише після реєстрації, деякі почали робити це завчасно.

Фактично, кажуть спостерігачі, ця реклама закону не порушує. Пояснюють: таким чином партії економлять кошти виборчих фондів, а на старт кампанії виходять вже з певною електоральною підтримкою. Це вже - маніпуляція виборчим законодавством. Серед основних порушень, які встигли зафіксували спостерігачі, розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних. У той же час активізувалось на Рівне нщині і так зване політичне благодійництво. Найчастіше кандидати опрацьовують тему допомоги армії.

Сформували на Рівне нщині і окружні виборчі комісії. 80 відсотків членів ОВК вже мають досвід роботи на виборах. Щоправда, акцентують спостерігачі, сформовані комісії здебільшого з представників тих партій, які не беруть участь у цьогорічних перегонах.