Підготовка до парламентських виборів набирає обертів. У своїх правах українці рівні, тому громадські активісти звертаються до вимушених переселеніців скористатися своїм правом обирати парламент. Нині в області проживає 811 родин переселенців, і усі вони мають право голосу. Що для цього необхідно зробити дізнавалися наші журналісти.

Нині на Рівне нщині зареєстровано близько 1700 вимушених переселенців. Їх кількість змінюється щодня. Наприклад 62 родини вже виїхали з нашої області. Тому реєстраційні служби це питання тримають на контролі. Кажуть, поки що заяв від переселенців, щоб голосувати на парламентських виборах отримали лише 4.

Фахівці наголошують, зазвичай переселенці реєструються в останні дні, таку тенденцію помітили на останніх президентських виборах. Тож переселенцям з Криму потрібно зареєструватися в Державному реєстрі виборців, і пред'явити лише паспорт. А для переселенців зі сходу України потрібно ще один документ.

Активісти наголошують зареєструватися можна до 23 жовтня. Після того як переселенці зареєструвалися у Реєстрі виборців , вже на дільниці отримають лише один бюлетень. У якому визначать партію, за яку готові віддати свій голос.