В урочищі Гурби побудували церкву Воскресіння Хрестового. На цю подію чекало не одне покоління мешканців області. А кошти збирали чи не по всій країні. Днями тут відбулось встановлення та освячення 80-ти кілограмового хреста. На місці найбільшого бою Української повстанської армії зібралось чимало вірян. Там були і наші журналісти.

Впродовж трьох місяців родина з 6 чоловік працювала над зведенням церкви Воскресіння Хрестового в урочищі Гурби Здолбунівського району. А ще четверо будівельників зробили купол на храмі.

Основні будівельні роботи планують закінчити за місяць. Тож вже нині аби побачити процес встановлення та освячення 80ти кілограмового накупольного хреста зібралось чимало вірян, духовенство та представники обласної влади.

Чиновники теж долучились до збору коштів на зведення храму. Втім, жодної копійки з бюджету не витратили. Гроші жертвували і окремі працівники, і мецентати.

Не стримувала сльози радості жителька Мізоча пані Ольга. Говорить, на цю події уся її родина чекала дуже довго.

Щоб закінчити церкву необхідно ще півмільйона гривень, говорить ієромонах Нифонт. В майбутньому він мріє і про будівництво дзвінниці.