У Рівненській області стартувала ІІІ-тя фаза Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Тристоронню партнерську Угоду про офіційний її початок підписали в облдержадміністрації. Відтак, місцеві громади Рівненщини отримають на свій розвиток 500 тисяч доларів США, а впроваджуватиметься проект впродовж наступних чотирьох років.

- Участь у черговій фазі братимуть 8 районів Рівне нської області, кожен з яких отримає квоту на чотири сільські або міські ради, - розповів Міжнародний менеджер Проекту Джейсінгх Сах. – Серед критеріїв, на основі яких будуть відібрані райони, - інвестиційна привабливість та відсоток сільського населення.

Як і у двох попередніх фазах, проекти громад співфінансуватимуться за рахунок міжнародних організацій, місцевих бюджетів та коштів самих громад, розповів менеджер Проекту. Тим часом частка Проекту МРГ цього разу сягне 75 відсотків, тоді як у минулих роках – на рівні 50. Необхідність у збільшенні міжнародних коштів виникла з огляду на складну економічну ситуацію в Україні, наголосив Джейсінгх Сах.

- Завдяки двом попереднім фазам Проекту на Рівне нщині вдалося зробити чимало, - зазначив голова ОДА Сергій Рибачок. – Так, з 2008 року в області реалізовано майже сотню проектів загальною сумою більше 16 мільйонів гривень. За цей час відновлено більше півсотні дитсадків та шкіл, відремонтовано 23 сільських медзаклади, оновлено інфраструктуру населених пунктів». Разом з тим, за словами Сергія Рибачка, підписання Угоди про початок третьої фази – це хороший стимул для розвитку решти громад. Адже нині перевага надаватиметься тим районам, які ще не брали участі у попередніх етапах Проекту.

Відтак, голова ОДА закликав громади активно долучитися до конкурсу.