У 2015 році webOS стане основною платформою для телевізорів компанії LG Electronics. Раніше виробник представив модельний ряд HDTV 2014 року, побудованих на базі нової операційної системи, а тепер лінійка поповнилася 55-дюймовим вигнутим дисплеєм LG 55EC930T.

У новинці поверхня екрана рівновіддалена від очей глядача, що запобігає втраті чіткості і контрастності зображення по краях, а також сприяє більш повному зануренню в картинку. У вигнутій OLED-панелі з Full HD-роздільною здатністю (1920x1080 точок) використовується технологія чотирьохкольорових пікселів, що забезпечує натуральну передачу кольору. Швидкість відгуку даної матриці багаторазово перевищує показники телевізорів з LED-підсвічуванням, не можна не відзначити і дуже вузьку рамку по периметру дисплея.

pic

webOS надає доступ до кращих сервісів "відео за запитом", а програми з онлайн-магазину встановлюються так само легко, як і на будь-якому сучасному смартфоні. Підтримка багатозадачності дозволяє швидко перемикатися між телевізійними програмами і функціями Smart TV. Крім того, заявлена можливість перегляду фільмів у 3D-форматі, причому в комплекті поставляються легкі очки Cinema 3D, що не мають елементів живлення.

pic

LG 55EC930T оснащений парою динаміків потужністю по 10 Вт, а в нижній частині екрана над логотипом компанії знаходиться сенсорна панель. З її допомогою можна викликати меню налаштувань, без пульта дистанційного керування перемкнути канал і відрегулювати гучність звуку.

Телевізор LG 55EC930T вже надійшов у продаж за рекомендованою ціною $ 5000.