Компанія BlackBerry представила смартфон Passport на заході, що пройшов одночасно в Торонто, Дубаї та Лондоні. BlackBerry Passport призначений, головним чином, для корпоративних користувачів.

Смартфон оснащений 4,5-дюймовим сенсорним дисплеєм з роздільною здатністю 1440 x 1440 пікселів (щільність пікселів 453 ppi). BlackBerry Passport оснований на чотирьохядерному процесорі Snapdragon 801 з тактовою частотою 2,2 ГГц і графічною системою Adreno 330. Об'єм оперативної пам'яті складає 3 ГБ, ємність вбудованої флеш-пам'яті становить 32 ГБ, є також слот для карт пам'яті microSD об'ємом до 64 ГБ.

pic

Смартфон оснащений QWERTY-клавіатурою з інтегрованою сенсорною панеллю, що дозволяє використовувати її як трекпад. На тильній стороні корпусу розміщена 13-Мп камера зі світлодіодним спалахом і підтримкою оптичної стабілізації зображення. Розширення фронтальної камери складає 2 Мп.

BlackBerry Passport також оснащений двохдіапазонним модулем Wi-Fi 802.11ac (підтримка технології Miracast), NFC, модемом LTE та чотирма динаміками. Ємність незнімної батареї дорівнює 3450 мА·год, що забезпечує до 30 годин автономної роботи при регулярному використанні. Розміри смартфона дорівнюють 128 х 90,3 х 9,3 мм, вага - 194 м

pic

Представляючи BlackBerry Passport, виконавчий директор компанії Джон Чен (John Chen) продемонстрував міцність корпусу смартфона, посиленого металевим каркасом. «Пропоную спробувати зігнути Passport», - заявив Чен, даючи зрозуміти, що це зробити не так легко, як у випадку з фаблетом iPhone 6 Plus.

pic

Passport є першим пристроєм BlackBerry з операційною системою OS 10.3 на борту. У числі особливостей програмної платформи слід відзначити функцію Assistant - віртуального асистента, подібного Siri, Cortana і Google Now. Крім того, Passport отримав підтримку Amazon Appstore, що забезпечить користувачів доступом до більшої кількості програм, вибір яких все ж поступається конкуруючим пропозиціям. Як і раніше, можливе завантаження лише програм, сумісних з ОС Android не вище версії 4.3.

Відразу ж після анонса пропозиція придбати BlackBerry Passport з'явилася на сайті ShopBlackBerry.com. Пристрій в даний момент доступний для покупки жителями Канади, Німеччини, Франції, Великобританії та США. У Німеччині та Франції вартість новинки без укладення контракту складає € 649, в США - $ 599.