За 20 секунд пошкодив півсотні будинків. Потужний смерч накрив місто Костопіль. Вітер був настільки потужним, що ламав паркани та зривав дахи. На щастя, постраждав лише один чоловік. Зламане дерево травмувало руку, її медикам довелося зашивати. Як жителі оговтуються від стихійного лиха — бачили наші кореспонденти.

Ось це моторошне відео зняли місцеві жителі. На ньому видно, як смерч набирає сили та починає руйнувати будівлі.

Пів будинку Володимира Сабурова залишилося без покрівлі. Буревій завалив і старий горіх на паркан сусіда. Пенсіонер у цей час порався в домі. Спочатку подумав, що це вже їде військова техніка — так гудів смерч.

Смерч повністю зірвав дах на великому магазині. Повалив з десяток дерев і обірвав лінії електропередач. Будинок Миколи вихор минув, але чоловік зізнається — нічого страшнішого в житті не бачив.

Торнадо пошкодило майже 50 будинків. В двох-трьох оселях повністю зірвало дах. Комунальники всю ніч ліквідовували наслідки.

Лише за попередніми підрахунками стихія завдала збитків на 600 тисяч гривень. Міська влада обіцяє людям закупити матеріали для ремонту осель.

Деякі потерпілі не чекають допомоги. Самі перекривають дахи та відновлюють паркани. Адже бояться, поки отримають матеріали — дощ позаливає будинки з дірявим дахом.