Директор ТРК "Рівне 1" Віктор Данилов – про нові проекти Першого місцевого.

22 вересня телеканалу "Рівне 1" виповнюється 19 років. Перший місцевий зустрічає свій день народження не гучними святкуваннями, а новими програмами і проектами. Детальніше про сьогодення та перспективи улюбленого телеканалу рівнян – директор ТРК "Рівне 1" Віктор ДАНИЛОВ.

– Вікторе Євгеновичу, з чим розпочинає новий телесезон Перший місцевий?

– До нового телевізійного сезону ми готувались усе літо, навіть раніше, з весни – і організаційно, і технічно, і творчо. Оптимізували структуру управління, зміцнили кадровий потенціал, активізували роботу рекламної служби, оновили студію, підготували цілу низку проектів, цікавих для глядача та привабливих для рекламодавця. Як результат – колектив Першого місцевого нині в такій чудовій творчій формі, в якій не був уже багато років. Він буквально фонтанує креативом, народжує нові цікаві проекти, єдиною командою ставить перед собою амбітні цілі і найголовніше — спільно реалізує їх.

Передусім, ми оновили наші ключові, найбільш рейтингові проекти, брендові для телеканалу – "Новини Рівного" і "Патруль". Влітку запустили "Новини Рівного. День", які в експериментальному режимі виходили з ньюзруму, тобто кімнати, де працюють журналісти. Запрошений гість у прямому ефірі коментував тему дня, а журналісти тим часом розповідали про найгарячіші новини, які ще не встигли стати повноцінними змонтованими сюжетами. Зараз денний випуск новин виходитиме у форматі огляду новин із соціальних мереж. Таким чином ми долучаємо до творення інформаційного простору наших інтернет-користувачів, стаючи ще ближчими до глядача. А вечірні новини міститимуть включення експертів з іншої студії (тієї, де знімаємо тематичні програми і ток-шоу), які виходитимуть під рубрикою "Про головне". Таким чином у одному випуску новин ми поєднаємо інформування про події з їхнім аналізом.

Оновили і "Патруль" – улюблена кримінальна програма рівнян виходитиме з ведучою, матиме нові рубрики, підсилить свою гостроту за рахунок резонансних журналістських розслідувань.

Свою думку з актуальних питань життя міста в ефірі Першого місцевого щодня висловлюватимуть і пересічні рівняни – ми відновили програму "Вільний мікрофон", у якій журналісти "Рівне 1" на вулицях міста постійно цікавляться думкою городян про те, що їх реально хвилює.

– "Рівне 1" не перший рік славиться цікавими програмами для маленьких глядачів. Розкажіть, які сюрпризи готуєте для них нині.

– Так, наші здобутки в підготовці дитячих програм не раз відзначали і на обласному, і на всеукраїнському рівні. Логічним продовженням постійної роботи в цьому напрямку став запуск "Дитячої телестудії" на Першому місцевому. Маленькі рівняни розповідатимуть тут казочки, демонструватимуть свої таланти, відповідатимуть на каверзні запитання – одне слово, буде цікаво, пізнавально і весело! Ми маємо амбітні плани щодо розвитку "Дитячої телестудії", отож незабаром очікуйте на нові рубрики цієї програми. Всіх секретів не відкриватиму, але зазначу, що плануємо залучати наших маленьких глядачів до ведення програм у ролі ведучих – впевнений, таких телеведучих Рівне точно ще не бачило!..



pic

– Відверто кажучи, останнім часом тематична палітра програм Першого місцевого просто вражає різноманітністю. Давайте бодай перерахуємо назви нових тематичних програм, які нині запущені або готуються до запуску на "Рівне 1".

– Справді, ми підготували до нового сезону досить багато цікавих тематичних проектів. Це і "Комунальний патруль", де говоримо про комунальні проблеми міста та шляхи їх вирішення (адже це головна тема, з якою рівняни практично щодня телефонують нашим журналістам), і "ПрофіБуд", де даватимемо поради з будівництва, і "Азбука здоров'я", яка розповідатиме про нові методики діагностики та лікування, і "Техноманія" з новинками світу інформаційних технологій, і "Тет-а-тет", де відомі рівняни у неформальній атмосфері розповідають про сокровенне. Спільно з Видавничим домом "ОГО" запустили політичне ток-шоу "ТелеМайдан", гостями якого за короткий проміжок часу встигли стати ледь не всі ключові політики Рівне нщини. А скільки ще задумів у розробці!..

– Проте, є, певно, щось таке, чим гордитесь найбільше...

– Це реалізація нашого давнього задуму – пряма трансляція богослужінь із Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне . Ми вклали в цю справу багато ресурсів, але свідомі своєї високої суспільної місії. У провідних високорозвинених християнських країнах світу пряма трансляція недільних богослужінь – це звична справа для місцевих телеканалів. Сьогодні, за підтримки архієпископа Рівне нського та Острозького УПЦ КП Іларіона, ми розпочали втілювати такий проект на Рівне нщині . Відтепер щонеділі та на великі свята люди, які не мають змоги особисто відвідати богослужіння, зможуть переглядати його у прямому ефірі телеканалу "Рівне 1" і на нашому сайті rivne1.tv. Божественну літургію супроводжуватимуть фахові коментарі священнослужителів Рівне нської єпархії та нашої ведучої, магістра релігієзнавства Ольги Данилюк. Впевнений, що разом ми робимо богоугодну справу і відповідаємо на актуальний суспільний запит, адже, згідно опитувань громадської думки, саме церква та ЗМІ лідирують серед суспільних інститутів, які мають найвищу довіру українців.

pic

– Знаю, що не лише з храму здійснює нині прямі трансляції Перший місцевий...

– Так, влітку нинішнього року ми здійснили справжній технологічний прорив у цьому напрямі, взявши курс на забезпечення прямої трансляції найзначущих подій політичного життя міста і області. За підтримки міського голови Рівного Володимира Хомка, голови обласної ради Михайла Кириллова ми вели трансляції з сесійних зал обласної та міської рад, із зали засідань міськвиконкому. І не тільки в онлайні на сайті телеканалу, що пробували робити й раніше, а й у прямому ефірі. Зараз готові продовжувати цю роботу, і, за наявності зацікавленості потенційних партнерів, організуємо пряму трансляцію з будь-якого місця – можемо й весілля протранслювати!.. (Посміхається – авт.).

– Справді, вмикаючи останнім часом Перший місцевий, приємно вражаєшся, наскільки його творцям вдається тримати руку на пульсі подій – пригадуються зимові ночі на Майдані, коли рівняни саме з екранів "Рівне 1" бачили трансляцію найгарячіших подій у столиці...

– Так, коли вся країна, затамувавши подих, слідкувала за подіями на Майдані, наші журналісти не лише були серед учасників Майдану, а й розповідали звідти найсвіжіші новини. "Стріми", трансляції наживо з "гарячих точок", які є сучасним трендом телебачення, – це наша постійна практика. З останніх резонансних сюжетів пригадаю поїздку знімальної групи нашого телеканалу на схід, у визволені від терористів міста і села Донбасу. В такому ключі працюватимемо й надалі, аби найоперативніше доносити до глядачів інформацію з епіцентру подій.

– Незабаром такі навички знадобляться і на виборах...

– Безумовно, ми, як і кожної виборчої кампанії, проведемо телемарафон "Доба вибору", здійснюватимемо прямі включення з виборчих дільниць, дискутуватимемо з політиками і найоперативніше повідомлятимемо результати голосування. "Доба вибору" – це брендовий проект телеканалу, і ми вбачаємо свою місію в тому, щоб сприяти вихованню свідомого виборця, активного громадянина саме через подібні проекти. Одна з ліній такої роботи – це сприяння порозумінню між Заходом і Сходом України, зміцненню єдності і територіальної цілісності нашої держави. Напередодні виборів Президента ми провели серію телемостів у рамках проекту, підтриманого Незалежною асоціацією мовників – на зв'язку з нашою студією, яка була головною в цьому проекті, були Черкаси, Харків, Запоріжжя. Нині ми виграли новий такий конкурс, а отже незабаром дивіться на Першому місцевому нову серію телемостів, де говоритимемо з партнерами з центру і сходу про облаштування спільного життя в новій єдиній Україні.

– Де братимете людей для реалізації всіх цих численних задумів?

– У нас чудовий колектив, який поєднує досвід та енергію. Це – ключові люди нашої команди, які забезпечують наш невпинний рух вперед, завжди на кілька кроків попереду конкурентів. Вдячний нашій команді за спільну злагоджену роботу, високу відповідальність.

Взагалі, наші журналісти і ведучі – активні, творчі, креативні. А нове поповнення залучаємо, регулярно проводячи кастинги ведучих. У Рівному багато цікавої молоді з досвідом ведення сценічних заходів, участі в театральних виставах, концертах. Таких регулярно дивимось, залучаємо до співпраці й продовжуватимемо робити це й надалі. Отож, слідкуйте за повідомленнями про кастинги ведучих на сайті rivne1.tv. Там само є інформація й про набір до Школи універсального журналіста – нашого спільного проекту з Видавничим домом "ОГО". Серед наших кореспондентів і ведучих – чимало випускників ШУЖ. Думаю, і в майбутньому учасники цього проекту матимуть шанс долучатись до творчої команди Першого місцевого.



pic

– Якщо вже зайшла мова про сайт "Рівне 1", то важко не помітити, наскільки він останнім часом "ожив"...

– Так, наша перевага – це унікальний місцевий контент, а саме – відео. Відеоконтент – це світовий тренд розвитку інтернет-ресурсів: людям цікаво не просто читати про події, а бачити їх на власні очі. Такий ефект присутності й створює наш сайт – і через веб-камеру, встановлену в центрі Рівного, і завдяки онлайн-трансляціям, і, найголовніше, через величезну кількість відео з сюжетами "Новин Рівного", "Патруля", випусками тематичних програм. Не дивно, що сайт rivne1.tv стабільно утримує лідерство серед сайтів усіх регіональних телеканалів України і так само стабільно перебуває у лідерах серед рівненських сайтів.

– Отже, якщо хочеш бути в курсі найсвіжіших подій – варто щодня відвідувати сайт Першого місцевого...

– Так, сам так роблю і іншим раджу. До слова, на сайті є моя електронна адреса – приймаю листи від глядачів з пропозиціями та побажаннями, як нам робити наш улюблений телеканал ще кращим. А нині вітаю колектив телеканалу і багатотисячну армію наших глядачів із 19-річчям "Рівне 1"! Миру, здоров'я та благополуччя всім нам! З окремими словами подяки звертаюсь до наших постійних надійних партнерів-рекламодавців. Завдяки вам на Рівне нщині розвиваються незалежні ЗМІ, а ми, в свою чергу, допомагаємо вам знаходити нових клієнтів. Спасибі вам за те, що ви з нами! І до зустрічі на Першому місцевому, дорогі рівняни та жителі області!