У розпорядженні ресурсу ((http://videocardz.com/)(VideoCardz)) з'явилося зображення та інформація по графічному прискорювачу нового покоління Strix GeForce GTX 970, який найближчим часом представить компанія ASUS. Нагадаємо, що основою відеокарт серії GeForce GTX 970 стане чіп GM204 на архітектурі NVIDIA Maxwell. Кількість потокових процесорів дорівнює 1664, розрядність шини пам'яті GDDR5 - 256 біт.

Повідомляється, що прискорювач Strix GeForce GTX 970 буде оснащений фірмовою системою охолодження DirectCU II. У її склад входять теплові трубки і два вентилятори. Особливістю DirectCU II є те, що вентилятори починають працювати тільки після того, як температура GPU перевищить позначку в 65 градусів Цельсія. Завдяки цьому при низькому навантаженні на відеокарту графічний прискорювач не виробляє ніякого шуму. Більш того, навіть після перевищення зазначеного температурного порога швидкість обертання кулерів повільно наростає з 500 обертів в хвилину для досягнення максимально комфортноЇ акустичної обстановки.

pic

Судячи з маркування на упаковці карти Strix GeForce GTX 970, вона має заводський розгін. Втім, конкретні робочі частоти поки не вказуються.

Обсяг присутньої на борту пам'яті дорівнює 4 Гбайт. Також варто відзначити наявність двох портів DVI, інтерфейсів HDMI і DisplayPort.

Ціна Strix GeForce GTX 970, імовірно, складе від 400 до 450 доларів США.

Джерело: VideoCardz