Працівники ДАІ Рівненщини оперативно затримали громадян, які підозрюються у підробці грошей.

12 вересня, близько 23-ї години, інспектори Відділення ДАІ з обслуговування Рівне нського району отримали орієнтування від чергового по Управлінню Державтоінспекції УМВСУ в Рівне нській області на затримання автомобіля «Мерседес Бенц – 220» та осіб, які знаходяться у салоні іномарки.

Оскільки, близько 22-ї години цього ж дня, в місті Березне, невідомі громадяни, купуючи автомобіль "Марседес Бенц-220", розрахувалися за нього купюрами, які мають явні ознаки підробки в сумі одна тисяча 500 доларів США.

− Розшукуючи даний автомобіль, близько півночі, поблизу села Житин, ми помітили та зупинили автомобіль «Мерседес», який підпадав під орієнтування. За кермом даного транспортного засобу перебував 24-річний житель Здолбунівського району. Будь-яких документів на даний автомобіль у водія при собі не було, − розповів інспектор ВДАІ з обслуговування Рівне нського району лейтенант міліції Володимир Савін.

Під час перевірки автомобіля по наявних базах Державтоінспекції, правоохоронцями було встановлено, що номерний знак не належить даному транспортному засобу, а номер кузова взагалі не значиться у базах ДАІ.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Пізніше також прибув громадянин, який продав даний автомобіль та отримав за нього гроші, які містять явні ознаки підробки. Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 199 Кримінального Кодексу України, за що передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС у Рівне нській області.