Рівненська обласна дитяча лікарня стає центром нового кадрового скандалу. Низка громадських активістів сьогодні звинуватила головлікаря закладу у корупції та неефективній роботі. І навіть публічно закликали голову обласної ради не продовжувати з ним контракт. Медики на прес конференцію теж прийшли і на закиди активістів відповів "винуватець дійства". Особисто. Що не поділили активісти та адміністрація в обласній дитячій лікарні?

Рівне нська обласна дитяча лікарня стає центром нового кадрового скандалу. Сьогодні група активістів, які вже давно опікуються медициною, зокрема і дитячою, виступили проти продовження контракту з вже чотири роки, як головним лікарем закладу. Причини - неефективне, на думку активістів, керівництво, влаштований в закладі сімейний підряд, і непрозорий розподіл благодійних внесків.

Медики, яких на прес-конференцію не запрошували, до зали - таки прийшли. Винуватець дійства спробував відповісти на закиди особисто, ще й підтримкою трудового колективу заручився.

Правозахисники від медицини запропонували компромісний варіант - створити громадську наглядову раду при лікарні. А з головлікарем визначитись має обласна влада.

Та в незалежності від того, чи буде створена громадська рада при обласній лікарні і хто нею керуватиме у нового головного лікаря, через заблоковані централізовані держзакупівлі, найгостріше стоятиме проблема медикаментозного забезпечення, зокрема онкохворих дітей. Адже минулорічні запаси закінчуються, а цьогоріч медичні засіки столичні чиновники від медицини не поповнюють.