На конференції IDF 2014, що проходила в Сан-Франциско компанія Intel представила кілька прототипів міні-ПК серії NUC, які можуть з'явитися на полицях магазинів вже в 2015 році.

Наступне покоління компактного комп'ютера буде побудовано на базі процесора Intel Core п'ятого покоління. Мова йде про виготовлені відповідно до норм 14-нанометрового технологічного процесу чіпи сімейства Broadwell-U з рівнем TDP 15 Вт. Зовні, показана модель міні-ПК, нічим не відрізняється від своєї попередниці. Вона оснащена мережевим адаптером Gigabit Ethernet, внутрішнім роз'ємом SATA 6 Гбіт / с, чотирма USB-портами, виходами mini-HDMI і mini-DisplayPort.

В одній з модифікацій Intel NUC з процесором Haswell під верхньою кришкою корпуса знаходиться потужний динамік, за якість звучання якого відповідає технологія Sound Edge. Примітно, що в показаному прототипі є мікрофон для голосового управління. Інша версія міні-десктопу укомплектована сенсорною панеллю для регулювання гучності звуку на підключеній аудіосистемі. За заявою виробника, в майбутньому планується випуск пристроїв з вбудованим акумулятором.

pic Також була представлена нова бюджетна модель Intel NUC на чіпі Intel Atom, що упакована в більш компактний корпус із закругленими краями. Комунікаційні можливості комп'ютера представлені парою портів USB, HDMI-інтерфейсом і роз'ємом VGA.

pic Ніяких точних відомостей про орієнтовну ціну новинок поки немає.