Для багатьох вільний час, який можна витратити на догляд за квітами, - справжня розкіш. Вир подій відволікає наскільки, що часом на найпростіші речі, чи то пересадка рослин або внесення добрив, просто не вистачає часу. Та є рослини, які не вимагають до себе особливої ​​уваги, і навіть якщо ви забудете вчасно полити квітка або пересадити його, то рослина все одно буде радувати вас своїм виглядом.

Вибір таких рослин досить широкий, серед них зустрічаються квітучі рослини і з декоративним листям, так що кожен зможе вибрати вазон на свій смак і прикрасити ним квартиру. Ці рослини можна пересаджувати один раз на кілька років, вони прекрасно виносять умови квартир з їхнім сухим повітрям, миряться з нестачею світла та нерегулярністю поливу. Загалом, є ідеальними рослинами для людей дуже зайнятих або неуважних.

pic

Хлорофітум

Це рослина по праву займає перше місце, адже при своїй зовнішній красі, вона може рости практично без нашої участі. Хлорофітум не вимогливий до вологості повітря, добре переносить засуху, так що можна згадати через декілька днів, що рослина не полита. Розмір горщика також для нього не особливо важливий, а вже внесення добрив та зовсім непотрібне заняття, рослина хлорофітума може поміняти забарвлення листя, якщо протягом тижня перебуватиме в повній темряві. На довгих квітконосах досить часто з'являються дочірні розетки, які можна відразу вкоренити.

pic

Алоє

Місце на підвіконні для алое знаходилося завжди. Але цінували його не за красу, а за виняткову життєстійкість і користь. Колюче, гіллясте, чіпляється за фіранку, але зате надзвичайно живуче, готове переносити будь-які негоди і позбавлення - влітку спеку, взимку холод, тінь і пекуче сонце, довгу відсутність вологи та бідний кам'янистий ґрунт. При цьому чудовий цілитель, лікує все - від порізу до кашлю.

pic

Кімнатний клен

Ще кімнатний клен називають - абутілон, це неймовірно красива рослина впишеться в інтер'єр будь-якої квартири. Цей вазон особливо прекрасний під час цвітіння, його квіти-дзвіночки нікого не залишать байдужими. У квіток кімнатного клена зустрічаються різноманітні кольори: білі, жовті, рожеві, червоні, так що вибір досить широкий. Абутілон спокійно переносить зайво сухе повітря, високі і низькі температури, а мінімальний полив просто необхідний цій квітці, інакше він не буде цвісти.

pic

Китайська троянда

Цей вазон користується неймовірною популярністю серед «квартирних садівників», в першу чергу завдяки величезним квіткам чудового забарвлення, а по-друге, завдяки невибагливості цієї квітки. Даному вазону потрібно зовсім небагато: хороше освітлення і внесення добриво раз на рік, все інше для нього не принципово. Цвіте гібіскус, це друга назва китайської троянди, практично цілий рік, квітки найчастіше яскраво червоні, рідше зустрічаються рожеві і білі. В період цвітіння бажано поливати часто і регулярно, щоб не обсипалися бутони.

pic

Фуксія

Для того, щоб фуксія радувала своїми квітками, їй необхідний зовсім мінімальний догляд. Перше і найголовніше - це вибрати відповідне для фуксії місце, ідеально підійде півтінь, так як прямі промені сонця абсолютно згубні для цієї квітки. Іншими словами, в квартирі квітка фуксії слід поставити на деякій відстані від підвіконня. Поливати рослину слід часто і рясно, а особливо в період цвітіння.

pic

Бегонія

До грунту і температурного режиму бегонія не особливо вимоглива, а от місце для неї - принципове, прямі промені - згубні для цієї рослини, тому краще пошукати у квартирі півтінь. Видів бегонії величезна кількість, практично всі з них можна вирощувати в домашніх умовах. Коріння бегонії не повинні пересихати - полив рослині потрібен регулярний. На літо бегонію можна пересадити в квітник в саду.



pic

Бальзамін

Головна умова рясного цвітіння бальзаміну - рясний полив, все інше для цієї рослини не особливо принципово. Спокійно переносить пересушене квартирне повітря і відсутність добрив, якщо є можливість, то краще поставити рослину на місце, де буде сутінок, прямі сонячні промені для нього не дуже корисні. Зовнішній вигляд бальзаміну дуже охайний - це невеликий кущик, квітучий червоними або рожевими невеликими квітками, а в період дозрівання насіння, при найменшому торканні розкидає їх по всій окрузі.



pic

Герань

Квітку легко впізнати за запашним ароматом, який йде від листя цієї рослини. Все що потрібно для герані - це сонячне підвіконня і мінімальний полив, вдячна рослина буде вас радувати цілий рік рясним цвітінням. Пеларгонія не боїться пересушеного квартирного повітря і протягів, дуже терпима до відсутності добрив.

pic

Драцена

Крім того, що драцена майже взагалі не вимоглива до умов вирощування, вона ще й має лікувальні властивості, знімає головний біль. Мінімальний полив, обприскування пелюсток і півтінь - ось три складові, які дозволять вам насолоджуватися красою драцени круглий рік.

pic

Фікус

Головна перевага фікуса - вміння знищувати шкідливі домішки з повітря, а в міських квартирах таке вміння незамінне. Видів у фікуса досить багато, тому вибрати рослина «під себе» не складе особливих труднощів. Ця рослина не боїться пересушеного повітря і нерегулярного поливу, єдина вимога - сонячне місце.

pic

Пальма

Пальма безперечно додасть екзотики в будь-який стиль інтер'єру. Їй необхідна достатня кількість сонця, так що «місце в кутку» їй не підійде. Вони освіжають повітря і так само, як фікуси, енергетично «підживлюють». Полив необхідний, але краще коли він помірний.

pic

Хойя

Ще до невибагливих рослин з яскравими квітами відносяться хойї. Недарма рясно квітучий "восковий плющ", як неправильно називають хойю м'ясисту частенько можна побачити в громадських місцях. У рослини безліч різновидів. Наприклад, є хойя Керрі, яка в деяких країнах дарується як « валентинка » на 14 лютого. Поливати хойю слід 1 раз в тиждень, зовсім трішки обприскувати. А от перезволоження вазону зовсім не на користь, про це він розповість вам формою своїх листочків. Якщо вони скручені до низу – зменшіть частоту поливу. До речі, листя буде в’янути і при поганому освітленні.

pic

Каланхое

Це представник сімейства товстянкових, що відмінно пристосувалися до нестачі води, яку запасають у своєму м'ясистому листі. Товстянкові декоративні завдяки незвичайній формі (і часто забарвленню) листя і, звичайно, квіткам. Відносно невеликі за розміром, вони зазвичай мають яскраво забарвлені пелюстки і до того ж зібрані у великі суцвіття, іноді досить оригінальних форм. У народній медицині каланхое має славу чудодійного засобу практично від будь-якої хвороби.

pic

Товстянка

Красула або ж просто «грошове дерево» є одним з найвідоміших грошових символів. ає славу "грошового дерева". Настільки ж невибаглива у догляді, вона вважається символом процвітання, а також талісманом Фен-шую, що привертає в будинок матеріальне благополуччя. Рослина не надто вимоглива до умов і потребує простого, але регулярного догляду - помірного поливу подалі від палючого сонця.