Рівненська "швидка" зажила по-новому. Після капітального ремонту відкрили обласний оперативно диспетчерський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. запроваджували медичну реформу при владі попередній, а от перерізав стрічку нового закладу нинішній віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич. Про те, як функціонуватиме новий медичний заклад далі у сюжеті Олександра Туза.

120 машин швидкої допомоги, з яких 70 сучасні автомобілі, новітнє обладнання та системи зв'язку. Усе це у новоствореному обласному оперативно-диспетчерському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цей заклад урочисто відкрили у Рівному. Стрічку перерізав віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич.

Знаходиться медичний заклад у тому ж приміщенні, що й станція швидкої допомоги Рівного - на вулиці Котляревського. Звідси автомобілі швидкої виїжджають на виклик. Щоправда поки по-місту. Виконуючий обов'язки головного лікаря центру запевняє - у планах приєднати до обслуговування пацієнтів Рівне нського та Здолбунівського районів.

Крім того власні станції екстренної швидкої допомоги будуть в Дубно та Сарнах. В інших районах області планують створити підстанції. Матимуть автомобілі швидкої і найбільші населені пункти Рівне нщини, які не є районними центрами.

Нове обладнання до центру мають завезти вже найближчим часом. Як і закупити необхідну кількість GPS-трекерів, які встановлені поки на двадцяти автомобілях швидкої.