Учора, 31 серпня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав місто Корець, де освятив храму на честь Воскресіння Христового та очолив Божественну літургію.

Храм та церковне подвір'я цього дня були переповнені вірянами, які прибули для спільної молитви з Предстоятелем із усіх куточків Рівне нщини.



pic

pic

За літургією були піднесенні прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та про подолання розділення Української Православної Церкви.

Під час звершення Малого входу Патріарх Філарет нагородив настоятеля храму протоієрея Іоанна Мациканича черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

У своїй проповіді Святійший Владика привітав громаду із побудовою і освяченням нового храму Божого та наголосив, що попри кровопролиття на неоголошену війну, яка триває на Донбасі, український народ продовжує будувати Божі храми, що свідчить про упевненість у нашій перемозі над окупантом.



pic

По завершенні Божественної літургії Патріарх Філарет відзначив церковними нагородами фундаторів і будівничих храму. Відтак народного депутата України Юрія Вознюка було нагороджено орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня, а активного парафіянина Василя Оснадчука – орденом Святого Миколая Чудотворця.

Також Благословенними Патріаршими грамотами були нагородженні голова Корецької районної державної адміністрації Михайло Волинець, голова Корецької районної ради Марія Михальська, Корецький міський голова Людмила Дмитрук та найбільш активні члени парафіяльної громади.

Закінчилось урочисте богослужіння молитвою «Боже, Великий Єдиний…», повідомляє rivne-cerkva.rv.ua.

pic

pic

pic

pic