Відбитки дитячих рук, серця та навіть ангели і усе в жовто-блакитних кольорах. Діти Рівненщини малюють обереги для чоловіків, які нині захищають їх на Сході, а ще пишуть листи, від яких навіть у бувалих вояків на очах виступають сльози. Юний вік - не завада добрій справі, довели діти із села Вересневе. Вони не лише створили чудо-послання для вояків у зону АТО, а й допомогли організувати збір благодійної допомоги для вояків.

Тринадцятирічний Роман із села Вересневе побачив в інтернеті малюнок Юрка Журавля "Архангел Михаїл". Коли ж взявся малювати послання бійцям у зону АТО, взяв за основу саме його. Щоправда моденізував. Його ангел також має крила, але споряджений у бронежилет, берци та балаклаву - наче справжній військовий. Роман вірить - його малюнок стане оберегом для хлопців.

Малюнок Романа - не єдиний. Чимало діток із Вересневого створили подібні послання військовим. На кожному з них - ще й слова вдячності, побажання сили й витримки. Старші дітки - вихованці Будинку культури у Вересневому - старанно пакують їх у кожну коробку допомоги, яку зібрали у селі для військових.

Не лише діти долучилися до збору допомоги для військових. Молоде село із менше, ніж тисячею жителів, відправляє уже четверту вантажівку допомоги військовим.

Нині з Великомелянської сільської ради участь в АТО бере четверо чоловіків. Двоє - від початку антитерористичної операції. А тому залишити осторонь люди просто не могли.

Увага і підтримка рівненчан - надзвичайно важливі для біців. Рівне нські спецпризначенці, які вже не вперше вирушають у самий вир військових подій на Сході, кажуть: листи підтримки, які надходять у зону АТО - найкраще піднімають бойовий дух. Адже солдати відчувають: їх повернення чекають.