Садочки Рівного переповнені, на 100 місць претендує 166 дітей, відтак задовільнити усіх батьків освітяни не в змозі. Ускладнили ситуацію цьогоріч і шестирічки, які ще на рік залишилися у дошкільних навчальних закладах, таких дітей у місті нарахували майже три сотні. Освітяни стурбовані, адже їх відрахувати з садочка не можуть, тому змушені йти батькам на поступки. Чому батьки не віддають дітей до школи вчасно дізнавався "Перший Місцевий".

П'ятирічний Михайлик вже хоче йти до школи, і демонструє нам свої досягнення. Його подружка Єва також не відстає, і окрім читання, впевнено рахує, не лише рідною, а й англійською мовою.

Попри такі вміння, далеко не всі шестирічки йдуть до школи. Щороку ця ситуація ускладнюється, бідкаються освітяни. Частину дітей медична комісія не пускає до школи, за станом здоров'я. У дитсадку компенсуючого типу "Червоні вітрила" таких діток цьогоріч залишилося 16. І більшість з них за медичними показами.

Щороку каже завідувач, залишалося до десятка дітей шестирічок, а це нині ускладнило прийом нових малюків до закладу. Дітей третього року життя взяли 50, натомість малюкам четвертого року мусили відмовляти.

Групи у дитсадках переповнені, і налічують від 30 до 40 діток. Тому вже наступного року у цьому закладі планують відкрити ще одну додаткову групу. Освітяни ж рекомендують батькам бути спокійнішими, планують проводити профілактичні бесіди, аби надалі ситуація не повторювалася.

Вихід один - переконувати батьків вчасно віддавати дітей до школи і звільняти місця у садочках малюкам. Тим часом тим діткам, які у найближчий дитсадок цьогоріч не потрапили, намагаються підшукати місця у інших дошкільних навчальних закладах. Олена Семенович,