Сьогодні стало відомо про смерть депутата обласної ради Миколи Зінчука. Про це повідомили у прес-службі Рівненської обласної ради.

Відомо,що пан Зінчук часто хворів останнім часом. 86-річний депутат жив у селі Тучин Гощанського району.

У 1954 році закінчив Львівський зооветеринарний інститут за спеціальністю «ветеринарний лікар».

З 1954 року працював у Тучині головним ветеринарним лікарем району, завідуючим Тучинської ветеринарної дільниці, старшим і головним ветеринарним лікарем елітно-насінницького радгоспу «Тучинський», з 1971 року – по 2011 рік - незмінний його директор.

Під керівництвом М. Зінчука радгосп збільшив виробництво продукції у 3,7 рази за що впродовж 1975–1990 рр. радгосп 8 разів здобував перемогу у Всесоюзному соціалістичному змаганні, нагороджувався Перехідним червоним прапором ЦК КПРС, Ради Міністрів СРСР, ВЦРПС і ЦК ВЛКСМ, 6 разів заносився на всесоюзну дошку пошани, на дошку пошани ВДНГ СРСР.

Починаючи з 1972 р. господарство за власні кошти побудувало 220 квартир з усіма вигода­ми, школу на 720 місць, поліклініку, лікарню, аптеку, літній кінотеатр, сільські клуби, кафе, проклало у свої села дороги з твердим покриттям, газифікувало Тучин, Полівці, Микулин, Дроздів, протягнувши га­зопроводи загальною довжиною 65 км, звело 5 ферм, реммайстерню, гараж, мехтік, їдальню та ін. До 1990 р. радгосп був одним із найкращих агроформувань СРСР. На його базі проходили тримісячне стажування керівники і спеціалісти сільгосппідприємств Польщі, Чехословаччини, Болгарії, тут проводилися всесоюзні, республіканські, обласні семінари з ефективного використання гектара землі та запровадження новітніх технологій у рослинництві і тваринництві. Виробничі досяг­нення радгоспу широко висвітлювались у польських, чехословацьких і болгарських ЗМІ, відповідній літературі цих країн, наукових працях тощо. У 2003 р. досвід «ДГ «Тучинське» визнано моделлю ефективного господарювання в сучасних умовах.

Микола Зінчук очолював ДП «Дослідне господарство «Тучинське». До Рівне нської обласної ради його обрали по багатомандатному виборчому округу від Народної партії.

Похорон депутата відбудеться завтра, 29 серпня, у його рідному селі.