Того злощасного дня 64-річна Віра, жителька села Ситне Радивилівського району вийшла на свій город зібрати помідори. В цей час на городніх ділянках з’явився 50-річний місцевий мешканець Дмитро, який взявши до рук зброю, хотів полякати собак. Проте, пострілом розігнавши тварин, влучив у жінку.

Про те, що пенсіонерці стало зле, побачив її син та онук, які одразу ж викликали швидку медичну допомогу, медики якої доставили жінку без свідомості у Центральну районну лікарню. Лікарі й не одразу змогли встановити діагноз, оскільки постріл прийшовся в спину, а кровотеча була внутрішньою. Вже в реанімаційному відділенні медики встановили, що у Віри Василівни проникаюче поранення спини, ушкодження діафрагми та шлунку. Після 4-годинної операції було видалено селезінку.

Правоохоронці за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження) та розпочали проводити оперативно-розшукові заходи з метою встановлення обставин отримання тілесних ушкоджень та особи зловмисника.

Зі слів Дмитра, він дізнався лише через декілька днів, що поцілив у сусідку. Почувши, що правоохоронці розшукують зловмисника, який вистрелив у пенсіонерку, він згадав та зрозумів, що це його рук діло і відразу звернувся до міліції.

Дмитро розповів правоохоронцям, що ніколи не сварився із Вірою Василівною і злочинного умислу він абсолютно не мав. Чоловік того дня перебував на ділянці свого господарства, бо хотів за допомогою мисливської гладкоствольної зброї налякати місцевих бродячих псів, які становлять загрозу для домашньої птиці. Каже, що жінку не помітив, адже на тій місцевості ростуть кущі дерев.

- Свою вину чоловік повністю визнав, щиро покаявся. Дмитро активно сприяє розкриттю злочину, а також матеріально допомагає потерпілій жінці, - зазначив начальник Радивилівського райвідділу Віталій Кеда. – Слідчим було перекваліфіковано злочинні діяння чоловіка за статтею 128 Кримінального кодексу України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), за що передбачено покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або виправних робіт на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та проведено за його участі слідчий експеримент.

Відомо, що жінка в тяжкому стані без свідомості перебуває в реанімаційному відділенні Рівне нської обласної клінічної лікарні.