Щорічні медичні профогляди школярів тривають з неабиякою активністю. Адже більшість батьків згадують про них чи не в останній момент. Тому подеколи у дитячих поліклініках утворюються кількагодинні черги, які виснажують і лікарів і пацієнтів. Однак медики радіють, адже дві третини школярів профогляд вже пройшли. Що турбує батьків та лікарів перед школою дивимось у наступному сюжеті.

Рівнянка Наталія з першокласником прийшли сьогодні до поліклініки перевірити серце. Мама каже, щоб душа була спокійна за сина.

Пані Ірина сьогодні прийшла одразу з двома синами, на профогляд. Старшому 9 років. Яких потрібно пройти лікарів ще не знає, чекає, що скаже педіатр.

Рівнян, які відкладають проходження медогляду на кінець літа - багато, розповідають лікарі. Тому серпень і справді гаряча пора, до того ж у місті не вистачає педіатрів, та й чимало людей у відпустках.

Медики наголошують, профогляд можна проходити у будь-який зручний період року для батьків. Головне пройти усіх необхідних вузьких спеціалістів. Лише потім дільничний педіатр обов'язково проводить пробу РУФЄ.

Тож медики хочуть, щоб батьки уважніше ставились до медоглядів, і слідкували аби діти вели активний спосіб життя, займались фізкультурою, але в рамках дозволеного.