65-річний Григорій ще з квітня перебував у розшуку. Нещодавно його тіло, з пакетом на голові, знайшли у лісопосадці. Воно було прикидане колодами. Вже встановлені двоє зловмисників, які й позбавили людину життя.

Оперативники управління карного розшуку спільно з колегами Рівне нського районного відділу, отримавши повідомлення про таємниче зникнення 65-річного рівнянина Григорія, розпочали проводити оперативно-розшукові заходи. З метою з’ясування всіх обставин події, до справи були залучені правоохоронці з Рівне нщини, Дніпропетровщини та Білорусії. Міліціонери встановили, що було скоєно резонансний злочин та взялися до справи. І вже сьогодні зловмисників знайдено.

Трагічна історія бере свій початок ще третього квітня. Саме тоді до міліції звернулася дружина Григорія і повідомила, що її чоловік на власному авто поїхав на роботу в село Біла Криниця Рівне нського району, однак додому не повернувся. Слідчим Рівне нського райвідділу відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частино 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Розпочалось досудове розслідування.

Оперативники з’ясували, що до злочину на ряду з іншими версіями, могли бути причетними 22-річний Дмитро та його товариш 20-річний Михайло. Обидва молодики є вихідцями міста Дніпропетровськ. Дмитро, який наразі у селі Оженин Острозького району разом зі своєю сім’єю, був давно знайомий з Григорієм, оскільки працювали в одній сфері – займалися бурінням свердловин. Як з’ясували оперативники, хлопці вирішили стрімко збагатитися, ставши на злочинну стежку.

Михайло, під маскою замовника, в телефонній розмові запросив Григорія до нежилого господарства у село Країв Острозького району на так званий «об’єкт» роботи. Там, на приватного підприємця вже чекали молодики. Вони побили Григорія, зв’язали його, одягнули на голову пакет і в багажнику його ж автомобіля вивезли у лісопосадку, що неподалік села. В лісі хлопці продовжили бити чоловіка, після чого непритомного прикидали гіллям і важкими колодами, не залишивши йому шансів на життя. Викрадений автомобіль зловмисники перевезли у місто Нікополь Дніпропетровської області. Оперативники Рівне нщини, завдяки тісній співпраці з тамтешніми колегами розшукали викрадений, але вже напіврозібраний автомобіль на території господарства одного з місцевих мешканців.

- За даним фактом 17 липня слідчим слідчого управління УМВС України у Рівне нській області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), - розповідає по хід справи заступник начальника – начальник кримінальної міліції УМВС України в Рівне нській області Володимир Голубош. – Оперативники затримали Дмитра, він зізнався у скоєному та показав де саме знаходиться тіло потерпілого. Зловмиснику наразі оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення по факту викрадення авто та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

А нещодавно працівники карного розшуку встановили місцеперебування й другого учасника злочинного діяння – Михайла, який зник одразу ж, як тільки міліціонери знайшли автомобіль. Виявили поплічника аж у Республіці Білорусь.

- На даний час вирішується питання про його екстрадицію на територію України, - зазначив керівник кримінальної міліції Володимир Голубош. — Після цього зловмисникам буде оголошено про підозру у скоєнні умисного вбивства, і слідчим кримінальне провадження буде скеровано до суду.

Поставить крапку у такій кропіткій, виваженій та професійно виконаній роботі слідчих та оперативників Рівне нщини лише Феміда, а вона, згідно чинного законодавства, може відправити хлопців у місця позбавлення волі на все життя.

pic

pic