У Рівному з’явиться 10 польських тролейбусів, які обійдуться місту у мільйон гривень.

Міська рада вже провела тендерну закупівлю 10 вживаних тролейбусів. Тендер виграли поляки, а 10 тролейбусів, які вже відпрацювали своє у Польщі, привезуть до Рівного.

— Вони обійшлися нам в один мільйон гривень, — зазначив міський голова Володимир Хомко. — Треба було зробити рішення: купити один новий тролейбус за мільйон гривень чи 10 вживаних. Що таке для Рівного один тролейбус? А 10-ть суттєво покращать ситуацію із транспортом. Голова РОДА Сергій Рибачок допоміг і ми таки добилися, аби казначейство виділило кошти. Окрім того, ми дали 300 тисяч гривень на вмонтовування спеціальної стрілки в електролінію біля Будинку офіцерів, аби тролейбуси першого маршруту не повертали до РЗВА, а їхали прямо на Ювілейне.

Володимир Хомко не полишає ідею очистити Рівне від маршруток, створивши розвинену тролейбусну систему. Так, міський голова планує їхати до Львова, де місцевий завод випустив перший дуобус (тролейбус, який здатний їхати і без електричного живлення). Якщо міському голові сподобається виготовлений транспортний засіб, то наступний виготовлятимуть для Рівного.

pic