За вивіз сміття відтепер рівняни платитимуть менше. Щоправда, не усі, а лише ті, які мешкають у багатоповерхівках з автономним опаленням. Для них ціна за вивіз твердих побутових відходів становитиме 5,36 як і для споживачів, що підключені до централізованого опалення. Після чого майже на півтори гривні для цих рівнян знизився тариф, - дивіться далі у сюжеті.

Ще в травні 2014 року в ефірі Першого місцевого ми розповідали про рівнян, які звернулись по допомогу до Громадської організації "Рівне нський громадський контроль", адже запевняли - змушені платити за вивіз сміття більше, бо мають автономне опалення. Для мешканців будинків із централізованим опаленням ціна за вивіз твердих побутових відходів у Рівному становить 5 гривень 36 копійок, натомість мешканці 326 будинку на вулиці Соборній платили на гривню 30 більше.

Святослав Євтушенко директор ТзОВ "Санком Рівне ", яке власне і обслуговує цих рівнян, пояснює, раніше тарифи визначалися в залежності від виду благоустрою. Якщо централізоване опалення є, ціна одна, якщо автономне - інша. Нині ситуація змінилась.

Такого результату вдалось досягти завдяки спільній роботі громадських активістів, підприємства та власне самих громадян.

Санком Рівне внаслідок такого перерахунку втрачатиме в місяць чотири з половиною тисячі гривень. Для підприємства це невелика сума. Головне, що справедливість встановлена.

З 16 липня усі мешканці будинків із автономним опаленням та встановленими газовими котлами у Рівному сплачуватимуть 5 гривень 36 копійок, а таких абонентів в обласному центрі чотири тисячі.