Хочуть відібрати ставок в орендаря. До цього прагне частина жителів села Будераж у Здолбунівському районі. Боротьба людей уже набула комічних форм. Серед рішень, які підтримали на сході села, люди проголосували за те, щоб зняти прапор над місцем, де відбуваються «п’яні оргії». Однак конфлікт навколо водойми орендар пояснює спробами попередника відібрати об’єкт. У ситуації розбиралися кореспонденти "Рівне 1".

Цей ставок у селі Будераж майже десять років орендує Микола Стасюк. Він розводить рибу, відвів місце для купання і облаштував кілька точок для рибалок. Однак ініціативна група на чолі з директором місцевої школи Володимиром Дмитруком хочуть відібрати в нього водойму. На сходах села активісти звинуватили орендатора, що той не дає ловити селянам рибу, а охорона їх б’є. Прокуратуру області попросили здійснити комплексну перевірку дій підприємця.

Більше трьох годин селяни обговорювали, як діяти. Сперечалися так, що схід села частина людей покинула. Майже 50 осіб проголосували, щоб розірвати договір з орендарем. У запалі навіть підтримали анекдотичну пропозицію керівника ініціативної групи.

Звинувачення у численних порушеннях присутні у залі представники прокуратури та міліції не підтвердили. Не мають зауважень до орендаря і в рибоохороні.

Претензії орендар пояснює бажанням директора відібрати ставок. Адже той сам раніше використовував водойму. А рішення сходу села не визнає, бо з 670 жителів не прийшла навіть чверть.

Рішення частини жителів не вплине на те, щоб відібрати водойму, визнає сільський голова:

Крапку в конфлікті може поставити лише суд чи Рівне нська облдержадміністрація, адже вона укладала договір про оренду, а не громада села. Оскільки ставок знаходиться за межами Будеража.