На Рівненщині обговорили Програму територіальної співпраці між Республікою Білорусь та Україною.

«Це пілотна програма, започаткована півтора роки тому. У ній можуть брати участь мешканці територій, прилеглих до кордону України та Білорусі. Зокрема, це стосується, з одного боку – Рівне нської, Волинської, Київської, Житомирської та Чернігівської областей, а з іншого – Гомельської й Брестської», - розповіла експерт Програми підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства Любов Паливода.

Програма спрямована на встановлення якісно нових контактів в рамках співпраці між цими регіонами за фінансової підтримки ЄС. Зокрема, це підтримка малого та середнього бізнесу, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіонів, розвиток людського капіталу, енергоощадні проекти та профілактика захворювань, вирішення екологічних проблем.

У програмі братимуть участь спільні українсько-білоруські проекти. Розроблятися вони можуть як органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, так і представниками громадських організацій. За допомогою грантів підтримуватимуть неприбуткові проекти, зорієнтовані на місцевий соціально-економічний розвиток. Обсяг фінансування становить 3 мільйони 300 тисяч євро.