Відмовитися від російського й підтримати власних виробників - закликали сьогодні активісти рівнян. Акція "Бойкотуємо російське" охопила майже усі мікрорайони обласного центру. Як рівнянам пояснювали, що саме ховається за нібито українським штрих-кодом, бачили журналісти "((http://rivne1.tv)(Рівне)) 1".

Три десятки активістів розійшлися сьогодні у різні куточки Рівного, аби закликати рівнян бойкотувати російські товари. Подібні акції відбуваються по всій Україні. Активісти наголошують: нині у супермаркетах більшість товарів - саме російського виробництва.

На листівках, які підготували активісти, зазначили не лише російські торгові марки. А й ті, що хоч і маркують українським штрих-кодом 482, але мають російське походження. Молодь, що вирішила долучитися до інформування населення переконана: купуючи українське рівняни допомагають військовим, які нині воюють за нашу країну на Сході.

Роздавали листівки у різних куточках міста. Аби якомога більше рівнян оснастити необхідною інформацією. У планах організаторів акції ще й створити спеціальний сайт-базу даних українських виробників, аби орієнтуватися у просторі товарів було легше.