Брошуру-пам’ятку під такою назвою підготували для громадян України працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У пам’ятці висвітлюються окремі питання щодо проходження військової служби в особливий період, мобілізації, строків і порядку її проведення, проходження служби, звільнення і демобілізації та грошового забезпечення військовослужбовців. У брошурі подано порядок надання пільг та гарантій соціального захисту громадян, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, роз’яснюються деякі питання щодо визнання військовослужбовців ветеранами війни, а також надруковано перелік установ та організацій, куди можна звернутися за допомогою.

З повним текстом брошури-пам’ятки можна ознайомитися ТУТ.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звертається до волонтерів та людей, у кого є відповідні ресурси, з проханням розповсюджувати або сприяти у розповсюдженні брошури серед працівників обласних та районних військових комісаріатів, а також серед родичів, друзів та знайомих тих, хто бере участь або планує взяти участь в антитерористичній операції на Сході України.