Кількість аварій за участі двоколісних транспортних засобів в порівнянні з минулим роком зросла майже на 90 %. Лише в аваріях за участю мопедів вже загинуло 12 людей, 121 особа отримала травми різного ступеню важності. Нині в області тривають оперативно-профілактичні заходи «Увага! Мопедист!».

За два тижні, відколи увага інспекторів посилено прикута саме до цієї категорії водіїв вони виявили 378 фактів порушень правил дорожнього руху. 66 водіїв керували двоколісними транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Водії часто не дбають про власну безпеку. Забувають про шоломи, не дивляться по сторонах, перевищують швидкість.

Поки водіїв зупиняють за порушення. Але в УДАІ вже ініціювали перевірку, щоб виявляти не лише водіїв-порушників, а й тих, хто незаконно реалізовує двоколісні. Перевірку планують провести уже в цьому кварталі.

Посилено перевірятимуть ще 17 серпня. Але інспектори закликають водіїв мопедів не забувати щодня, вирушаючи на дорогу, одягати шоломи і бути дисциплінованими і уважними учасниками дорожнього руху.