Рівненський чемпіон України з легкої атлетики Вадим Слободенюк вже вкотре довів, що він один із найкращих бігунів. Спортсмен долає дистанцію із перешкодами у 3000 метрів та показує високі результати. Наразі Вадим готується до чемпіонату Європи в Цюриху, на який відправиться вже через два тижні. Рівненський спортсмен розповів про своє життя, захоплення, та, безпосередньо, яке місце у його житті відіграє саме спорт.

-Вадиме, скільки років Ви у спорті? - У спорті я з п'яти років. До п'ятнадцяти років я займався плаванням, а з шістнадцяти- легкою атлетикою, де долаю відстань у 3000 метрів з перешкодами.

- Як відноситься Ваша сім'я до того, чим Ви займаєтеся? - Моя сім'я підтримує та розуміє мене. У нас немає ніяких розбіжностей, адже це моя робота, за яку я отримую гроші.



pic

-На який термін Ви їздите на змагання? - Якщо це змагання, то загалом я від'їжджаю на тиждень, що не є так довго. Вже коли їду на тренувальні збори, то це може затягнутися на двадцять днів, а бо ж і на місяць.



pic

Спорт - це Ваша робота, чи скоріш за все захоплення? - Це в мене і робота, і хобі, і захоплення. Спорт - це для мене все. Виходить, що за це я ще й отримую гроші. Мені подобається те, чим я займаюся.



pic

- У Вас є суперники? - За останні роки, багато суперників змінилося, та є такий, який складає мені гідну конкуренцію та не дає розслаблятися. З ним є за що позмагатися. Є, звичайно, і такі спортсмени, які слабші за мене і не складають мені конкуренції.

-Коли біжите свою дистанцію з перешкодами, про що думаєте саме в цей момент? - Я думаю про те, коли останнє коло, щоб прискоритися,- сміється Вадим. Думки лише про те, щоб якнайшвидше пробігти, та показати хороший результат. Загалом вже звик до змагань і до того, що треба перемагати та прагнути до чогось кращого.



pic

-Чим цікавитеся окрім спорту? - Взагалі я люблю полювання та рибалку. Люблю гори, а особливо їздити в Карпати та там відпочивати.



pic

- У Вас є мрія? - Була в мене мрія виступити на Олімпійських іграх. Два рази мені вже вдалося взяти участь у змаганнях в Афінах та Лондоні. Надіюся, що для мене випаде ще можливість виступити і в Ріо-де-Жанейро. Знаєте, девіз у спортсменів один: «Головне - не перемога, а участь»! Тому б хотілося показати себе ще й там.