- Очевидно це було зроблено, аби Президент мав юридичні підстави призначити дострокові парламентські вибори, це плюс. Разом з тим, діючі депутати та уряд вже засумнівалися в необхідності працювати далі, це мінус. Особисто я не бачу причин, аби вони зараз не могли приймати необхідні країні закони та рішення. Боюсь, щоправда, що політиканство переможе державництво і замість непопулярних реформ розпочнеться передвиборча кампанія. – розповідає засновник групи "Рівне нщина політична" Святослав Клічук.

За словами рівненського журналіста, політичного оглядача Олексія Кривошеєва, розвал коаліції був прогнозований. Єдиним питанням було: коли? У суспільстві є великий запит на перезавантаження парламенту де досі "працюють" депутати, котрі представляють режим Януковича. І часто саботують важливі для країни рішення або ж взагалі використовують парламентську трибуну для відвертої антиукраїнської пропаганди.

- Верховну раду потрібно переобирати, але лишається питання - за якими правилами. В ідеалі, це мали б бути відкриті регіональні списки, але навряд чи захочуть запровадити в нинішніх умовах. Скоріш за все залишиться змішана мажоритарно-пропорційна система з закритими списками. І тут вся відповідальність лежить на самих виборцях. Якщо люди витратять трохи часу і інтелекту, щоб поцікавитись хто в тих списках, проаналізувати програми і обіцянки партій. Тоді є шанс на значну зміну облич в українській політиці. Якщо ж люди знову поведуться на популістичні гасла. То ми отримаємо ніби то оновлений парламент, але зі знайомими, старими обличчями. Це шанс знову наступити на наші улюблені старі граблі. - зазначив Олексій.

- Це - новий етап розвитку країни, анонсована і вже (на мою думку) трохи призабута обіцянка Перезавантаження країни. Цей парламент вже довів свою недієздатність, я вже не кажу про моральну відповідальність Більшості за потурання кривавої диктатури. На сьогодні прийнятний конституційний механізм перевиборів полягає в ситуації, коли коаліція розвалюється, нова впродовж 30 днів не може створитися. Тоді Президент отримує право розпустити парламент. От і все. Проста технологічна схема, про яку всі були попереджені і з якою всі погодилися. ТОбто на День Незалежності матимемо Звернення Президента, в якомі він заявить про розпуск парламенту і нові вибори 26 жовтня - через два місяці згідно закону. Чому з цього зробили теледраму - запитання не до мене, а до тих, хто, вочевидь, розпочинає вже свою парламентську кампанію. - зазначив голова Рівне нської обласної організації ВПС «Незалежна медіа-профспілка України» Сергій Штурхецький.