Впродовж проведення оперативно-профілактичних заходів «Мак-2014» на території Гощанського району міліціонери виявили та задокументували дев’ять незаконних посівів снодійного маку в загальній кількості майже три тисячі рослин.

22 липня міліціонери виявили відразу два незаконних посіви маку, у селах Пустомити й Андрусіїв Гощанського району. У господарстві 79-річної жительки села Пустомити росло 460 рослин маку. Щоб приховати від правоохоронців макові насадження, люди ладні на різноманітні, хитрощі, обсаджуючи його овочами, які утворюють живу огорожу.

Здалеку такі ділянки помітити практично неможливо.

Так, і в зазначеному випадку мак ріс поміж кукурудзою, однак, завдяки пильності дільничного інспектора міліції, який закріплений за даною територією, незаконний посів маку було виявлено, задокументовано та вилучено.

- За кожним з виявлених фактів незаконного посіву маку відкрито кримінальні провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель), - підсумував тимчасово виконуючий обов’язки начальника Гощанського районного відділу міліції Павло Пастушок. – Рослини направлено на дослідження, проводяться заплановані слідчі дії.