Проект американського агентства міжнародного розвитку (USAID) АгроІнвест у співпраці з Рівненським регіональним центром з інвестицій та розвитку та Центром Сприяння Бізнесу залучать місцевих фермерів до навчання з впровадження систем безпеки харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР.

Учасники, у вигляді 12 не складних кроків, зрозуміють основні поняття та отримають конкретні практичні поради з впровадження міжнародних стандартів безпеки продукції. Особливо актуальними ці питання є для тих виробників харчових продуктів, які здійснюють обробку, переробку чи зберігання овочів та фруктів.

Також, експерти проекту АгроІнвест розкажуть про ефективність системи та її економічний ефект, зокрема про можливості та нові ринки, які відкриються перед тими, хто впровадить систему НАССР у себе.

Як зазначає один із співорганізаторів, Олександр Осовець, директор Рівне нського регіонального центру з інвестицій та розвитку, – впровадження системи ХАССП допоможе підприємствам з галузі агросектору покращити якість власної продукції у відповідності до міжнародних норм. Це, в свою чергу, дозволить збільшити обсяги продукції та розширити ринки збуту, що особливо важливо у контексті європейської інтеграції України.

У разі зацікавленості взяти участь у заході необхідно зареєструватися шляхом надсилання листа на rivne.rcid@gmail.com. Деталі заходу можна дізнатися за тел. (0362) 22-10-89. Місце проведення семінару: конференц-зал Центру сприяння бізнесу, м. Рівне , вул. Гагаріна, 39 (на розі вулиць Гагаріна та Черняка, 2 поверх). Захід розпочнеться о 10:00 год., реєстрація триватиме з 9:30.