Аби забезпечити проведення АТО на сході країни батьківщині довелось відкрити засіки на Заході. Військову техніку знімають з консервації та відновлюють. Наша знімальна група побувала у секретній військовій частині, що забезпечує війська паливно-мастильними матеріалами. Які вони - паливні засіки батьківщини бачили журналісти "Першого Місцевого".

Галявина посеред лісу, яких на Рівне нщині тисячі. Пожежники розгорнули рукави і в повному обмундируванні чекають. З лісу - в'їздить колонна військових паливозаправників. Батьківщина поповняє резерви.

І так відбувається тут вдень і вночі, у спеку та дощ. Таких навантажень в частині не пам'ятають, але до служби відносяться відповідально і з розумінням.

Трохи далі знаходяться склади, де зберігається техніка. Цьогоріч частину паливозаправників знімають з консервації.

Ці камази російського виробництва - ровесники незалежності. Розконсервовують їх, аби відправити на схід.

З навантаженням, розповідає заступник командира, його підлеглі справляються. Виконувати завдання в стислі терміни, навіть попри брак фінансування і запчастин, допомагає патріотизм.

Та попри все, і завдяки вмілим рукам патріотів - професіоналів вже за годину мотор ровесника незалежності російського виробництва запускається.

Після майже чвертьстолітнього простою вже найближчим часом цей, і десятки інших паливозаправників доставлятимуть таке необхідне для військової техніки пальне в зоні антитерористичної операції.