Жителям сходу, що допомогали бойовикам, варто дати шанс і звільнити їх від відповідальності. ПРО це заявив голова СБУ - Валентин Наливайченко, пише в соцмережах координатор Інформаційного спротиву - Дмитро Тимчук.

Зокрема глава відомства заявив: "Так звані повстанці, що останнім часом усвідомили той факт, що до народного ополчення немають жодного стосунку, а просто робоча сила, чи живі щити. Їх залякують, відбирають дітей".

Разом з тим він підкреслив, що буде не справедливо притягувати їх до відповідальності на рівні з терористами, диверсантами, мародерами та колишніми "правоохоронцями", що понівечили честь мундира і заплямували її співпрацею з терористами.

На думку Наливайченка, після відновлення повноцінної роботи міліції і прокуратури в зоні проведення АТО людям, які не трримали зброї в руках, та не вчинили тяжких злочинів буде дано шанс на амністію, відповідно до мирного плану президента. Тим паче жителі донедавна підконтрольних терористам територій вже почали активно співпрацювати з Українською владою і правоохоронними структурами.

"Вже зараз ці люди активно з нами співпрацюють і дають багато цінних свідчень. Вони самі повідомляють коли, кіди і яка колона іде, де знаходиться зброя, де переховуються терористи", - сказав Наливайченко