Сили АТО на сході України продовжують активну фазу операції. Наразі зусилля силовиків спрямовані на ізоляцію терористів та знищення їх угрупувань. Загалом ситуація на сході лишається напруженою.

Станом на 3 липня обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, повідомляють в прес - службі міноборони

Зусилля підрозділів Збройних Сил України, які беруть участь в АТО, зосереджуються на ізоляції визначених районів, веденні бойових дій щодо знищення баз терористів та блокпостів бойовиків, посиленні Державного кордону в східних областях держави, несенні служби на блокпостах.

Бойовики з метою уникнення нанесення по ним вогневих ударів намагаються здійснювати перегрупування в межах міст та оборонних районів. У зв’язку з проведенням силами АТО активних дій, відмічаються панічні настрої серед бойовиків та намагання виїхати за межі регіону.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно шістнадцять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України та два напади на автомобільну колону в районі н.п. Райгородок. Українські військовослужбовці дають гідну відсіч ворогу.