Луганські діти гостюватимуть у Рівному. Школярів зі Сходу запросили, щоб розвіяти міфи про злих бандерівців. Житимуть вони в санаторії та матимуть насичену екскурсійну програму. Потім чекають на делегацію з Донецька. Однак групу досі не можуть зібрати, бо батьки не пускають дітей. Як луганські однолітки переконують їх таки приїхати — дізнайтея з сюжету "Рівне 1".

«Єдина країна — Єдиная страна: Рівне і Луганськ — разом». Так школярі Рівного зустрічають ровесників з Луганська. Їм подарували футболки з надписом про єднання.

11 луганських діток запросили за програмою «Схід і Захід — разом». Усі вони учні 8-10 класу, відмінники та переможці олімпіад. Зізнаються, нікому не було лячно їхати до Рівного.

Луганські діти відпочиватимуть у місцевому санаторії. У кімнатах житимуть утрьох. Умовами дівчатка задоволені. Після першого дня перебування у Рівному десятикласниця Анна просить жителів Луганщини не вірити в міф про «злих бандерівців».

Через десять днів до Рівного мають приїхати школярів з Донецька. Всі витрати на відпочинок діток зі Сходу себе взяла влада Рівного.

Луганські школярі відвідають Дубенський замок, побувають у Львові, Луцьку та Почаєві. Однолітків з Донецька, делегацію яких не можуть сформувати через боязнь батьків, приїхати агітують в такий спосіб.