Скандальне призначення головного правоохоронця Рівненщини головний люстратор країни Єгор Соболєв вважає наслідком внутрішніх рівненських розборок. Він стверджує, область могла б мати гідного претендента, якби її мешканці навчилися самоорганізовуватися та знаходити спільну мову. Про кризу люстраційного жанру на Рівненщині - у сюжеті "Рівне 1".

Колишній журналіст, а нині голова люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України Єгор Соболєв на Рівне нщині люстраційного прогресу не побачив. Скандали навколо призначення головного міліціянта вважає технологічною помилкою усіх рівненських люстраторів.

Єгор Соболєв стверджує, рівнянам слід самоорганізуватися та спільно визначити основні критерії до посадовців. А не з'ясовувати стосунки під час засідань та просто посеред прес-конференції.

Несприйняття рівненським люстраційним комітетом засобів масової інформації Єгор Соболєв вважає помилкою.

Як приклад - у Львові в люстраційному комітеті лише визнані громадою авторитети та багато журналістів. І самі засідання проходять виключено у прямому ефірі на телебаченні.

Відкритість люстраційного процесу Єгор Соболєв вважає запорукою вдалих призначень. Тому закликає рівненських журналістів не стояти осторонь чистки кандидатів на посади і робити власні люстраційні розслідування.