[+відео] Для продавців "Речового ринку" черговий сюрприз. Цього разу приємний. З першого липня орендну плату для торговців зменшать. Про це повідомив генеральний директор базару Володимир Рабінюк. Нагадаємо працівники ринку вже не вперше просять свого керівника про зниження оренди. Доходило навіть до пікетів продавців. Тим часом керманич ринку - прохання своїх підопічних ігнорував. Тому чергова хвиля обурення продавців дійшла до Антимонопольного комітету. Тут і розглянули прохання продавців.

На речовому ринку Рівного знову конфлікт. Підприємці проти чергового підвищення орендної плати. Цього разу вони пішли не до директора, а в Антимонопольний комітет. Фахівці втрутилися у конфлікт і знайшли ознаки порушеннь.

Генеральний директор "Речового ринку" Володимир Рабінюк розповідає, за новим законом ціна на оренду землі піднялась втричі. Каже, 1 січня 2007 року підприємство за оренду платило дев"ять тисяч гривень. А нині - вже в одинадцять разів більше. А це - 98 тисяч. Тому, вважає підвищення орендної плати не своєю примхою. Щоча й погодився на поступки.

Знають про проблеми речового ринку і обласні чиновники. Перший заступник голови облради Валентин Королюк каже, спробували знайти порозуміння.

Зараз базарники за стандатний кіоск платять 800 гривень орендної платні. Ця суму складається з ринкового збору, послуги охорони, прибирання та освітлення території базару. Щоправда на скільки вона зменшиться ще ніхто не каже, мають керівництво базару має міяць аби це порахувати.