Італійці разом з українським народом. Ресторатор з Італії пригощав сьогодні рівненських військових улюбленою стравою солдатів з Сицилії. Водночас кухар продемонстрував майстер-клас з приготування пасти по-італійськи у національних кольорах рідної країни. У такий спосіб Андреа Пірас вирішав підтримати наших вояків.

У меню студентської їдальні італійської пасти немає. Тому кухарі не лише допомагають італійському ресторатору, а й старанно запам'ятовують особливості приготування пасти.

Кухар Андреа Пірас вже два роки живе у Рівному. В Італії мав власний ресторанчик, нині вболіває за майбутнє України, тому вирішив підтримати наших військових.

Щоб нагодувати вісімдесят військових кухар готує 12 кілограмів пасти, а також велику каструлю соусу з томатів, овочів та спецій. Страву обрали не випадково, розповідає дружина кухаря.

Тож італійську страву поласували студенти-випускники кафедри військової підготовки НУВГП.

Хлопці старання ресторатора оцінили, кажуть раніше італійські страви не вживали. Однак італійська паста нагадала молоді українські галушки.

Приготовленої пасти у кольорах італійського прапора вистачило усім охочим. Андреа особисто пригощає українських військових, каже так прийнято в Італії.