До виборів президента України Рівненщина готова. В нашій області працюватиме 1000 дільниць, усього нараховують близько 861 тисячі виборців. Більшість дільниць повністю облаштовані, однак є й такі що не мають оргтехніки, чи канцелярського приладдя. Виборці вже можуть перевірити себе у списках, особливо ті хто не отримав запрошення на вибори президента. Які ще труднощі можуть спіткати українців під час волевиявлення?

Відкріпних талонів цьогоріч на буде. Якщо бажаєте голосувати не за місцем реєстрації, потрібно вже до 19 травня зареєструватися на виборчій дільниці. Фахівці наголошують, основна проблема - це керівники дільничих виборчих комісій. Адже вони отримують місця за квотами, від кандидатів у президенти, та не завжди фахово готові до такої роботи.

Як захистити свої права навчають і громадські організації. На лекціях вони розповідають про види порушень, і як їх уникнути. А також, як діяти, аби ваш голос не пропав.

Особливу увагу приділяють членам виборчих комісій. Адже чимало з них вперше працюватимуть на дільницях. Отримати нові знання для роботи на дільниці, прийшла і другокурсниця Ірина Савюк, каже до труднощів готова.

Послухати, що нового у виборчому законодавстві прийшли і члени ДВК вже з досвідом.

Фахівці впевнені, на Рівне нщині проблем з виборами не буде, однак до непередбачуваних ситуацій підготуватись таки варто.

Особливу увагу слід звернути тим, кому лише виповнилося 16 років, та паспорту ще не отримав. Варто звернутися у паспортний стіл, отримати спеціальну довідку, і тоді з нею прибути на виборчу дільницю.