Дві бурштинові картини розміром метр на півтора у широких рамах, які були виготовлені у подарунок для колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, так і не дійшли до адресата, який нині переховується від народного суду в Росії. Пише ((http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=039950)(Рівне Вечірнє)).

Не прийшли за своїм замовленням і рівненські міліцейські генерали, які хотіли втішити марнославство продажного прокурора-злочинця.

Нині ці твори мистецтва виставлено на аукціон за стартовою ціною 40 тисяч гривень за штуку. Поки що охочих придбати бурштинові пейзажі для Пшонки за такі чи хоча б за які-небудь гроші немає. І навряд чи такі з'являться у майбутньому.

Історія виготовлення цих бурштинових картин така. На підприємство, яке їх виготовляє, принесли мішок бурштину і сказали, що саме слід зробити, зазначивши при цьому, кому призначається подарунок. Картини об'ємні, із значною кількістю великих, а значить, недешевих каменів. На кожен "пейзаж для Пшонки" пішло не менш ніж півтора-два кілограми бурштину. Тепер приватний продавець виставив картини на аукціон. Ціну поставив лише за роботу.

— При наявності заявок торги можуть відбутися будь-якого дня, — повідомив директор Рівне нської універсальної товарно-майнової біржі "Прайс" Володимир Макарчук. — Останнім часом ми бурштинові вироби не продавали, хіба лише мотопомпи для видобутку каменю. Хоча раніше такі лоти були — вироби "Укрбурштину".

pic