Перець - досить примхлива культура. Блідий колір листя і повільний ріст рослин може свідчити про дефіцит елементів живлення. У такому випадку розсаді перцю потрібно допомогти.

Отже, підгодівлю часто робити не потрібно, вистачає один- два рази. В принципі навіть після першого разу можна побачити результат і якщо захочете зробити те ж саме, але пізніше. На питання, чим підживити розсаду перців відповідь проста: найкорисніший компонент - сечовина і суперфосфат.

Першу підгодівлю робіть тижнів через два після того, як з'явилися 2-3 листочка - на 10 літрів води припадає приблизно 5-7 г сечовини і 30 г суперфосфату. Всі необхідні добрива можна придбати в спеціалізованих магазинах або ж прямо у вашому городі (перегній, сечовина, компост або ж гній - це купувати і не потрібно).

Друге підживлення виконується лише в разі необхідності. Його краще проводити за три дні до висадки розсади в город. На 10 літрів води приблизно - 50 г суперфосфату і 20-30 г калійної солі ( сульфату калію). Після такої підгодівлі ваш перець буде плідно рости у відкритому грунті і дарувати вам прекрасний урожай.

При висадженні в ґрунт (вік розсади 60 днів) перець не заглиблюють, а висаджують так само, як він ріс у горщику. Не треба загущувати посадки, тому що це приведе до стеблової гнилі. Найкраще перець вирощувати окремо, у невисокій тепличці, де не буде різкого перепаду температур. Перець можна вирощувати уздовж рядів томату, тоді він менше буде піддаватися нападу попелиці. Якщо перець вирощується на утепленій грядці, то як біопаливо можна брати сухе сіно, листя, неперепрілий компост. Не слід брати гній, тому що перець буде нарощувати надземну частину, але не буде зав'язувати бутони. Мало того, якщо в початковий період у ґрунті виявиться занадто багато азоту, перець почне скидати не тільки зав'язі, але й бутони.