Президентські вибори в Україні відбудуться вчасно. У цьому впевнений голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Єдине, що може завадити процесу волевиявлення, на думку громадського діяча, це введення надзвичайного стану в країні. Про перспективи виборчої кампанії - далі.

Президентські вибори в Україні відбудуться за будь-яких обставин. У цьому впевнений генеральний директор Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олександра Черненко. Під час зустрічі з журналістами у Рівному громадський діяч заявив, що критичною точкою для проведення виборчої кампанії стануть 5 і 6 травня. Адже саме тоді мають остаточно сформуватися дільничі виборчі комісії.

Якщо вибори відбудуться лише на одній виборчій дільниці по всій Україні, то згідно з законом, ЦВК повинна визнати результати волевиявлення дійсними. В той же час голова КВУ в Рівне нській області Олексій Горецький каже, у нашому регіоні всі окружні виборчі комісії працюють практично без зауважень.

Незважаючи на складну ситуацію на сході, там теж всі ОВК розпочали роботу вчасно. В той же час спостерігачі КВУ поки не зареєстрували жодного суттєвого порушення під час виборчої кампанії.