З 23 по 26 квітня в місті Харків проходив Чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання. Участь у змаганнях взяли понад 500 спортсменів з 19 областей України та Києва. Ці чемпіонати – є ключовою спортивною подією в Українському плаванні, адже вони є відбірковими етапами до чемпіонату Європи та чемпіонату Європи серед юніорів, що відбуватимуться влітку цього року.

Участь в змаганнях приймали й збірні команди Рівне нської області.

Вкотре надзвичайно вдало виступив лідер Рівне нського плавання Майстер спорту міжнародного класу України Михайло Романчук. Він отримав беззаперечну перемогу на дистанціях: 400 м. вільним стилем з результатом 3.51.48с; 800 м. вільним стилем з результатом 7.58.53с; 1500 м. вільним стилем з результатом 15.15.74, як у дорослій віковій категорії так і серед молоді. Цим самим Михайло закріпив за собою титул абсолютного чемпіону України в стаєрському плаванні, відібравши його у Заслуженого майстра спорту Сергія Фролова з Запоріжжя.

За словами тренера спортсмена, Петра Нагорного, ці змагання стали успішним проміжним етапом в підготовці до міжнародних старів, адже тут Михайлом було виконані нормативи для участі в Чемпіонаті Європи серед юніорів та ІІ Літніх юнацьких Олімпійських іграх, де ми сподіваємось гідно відстояти честь нашої країни.

Окрім Михайла на Чемпіонаті України серед молоді призові місця посіли Валерія Миронюк, яка здобула срібло на дистанції 200 м. на спині, Аліна Резнік, бронза на дистанції 100 м. батерфляєм, Євген Слівчук бронза на дистанції 200 м. вільним стилем.

Також, чудово виступила й молодіжна естафетна команда Рівне нської області у складі Колесник О., Корхової А., Онисько О., Резнік А., яка здобула відразу дві бронзи на дистанціях 4 по 100 та 4 по 200 вільним стилем.

Додатково до призових місць був виконаний норматив Майстра спорту України Денисом Мартинюком, який доволі суттєво покращив свої результати та продовжує підготовку до Чемпіонату України серед юніорів.

Як зазначив, президент Федерації плавання Рівне нської області Павло Сергєєв, цьогорічний виступ збірних команд нашої області надзвичайно вдалим, адже загалом наша область посіла 4-те командне місце в Чемпіонаті, що є найкращим результатом за історію Рівне нського плавання, нашим спортсменам вдалось обійти такі плавальні центри, як Донецьк, Запоріжжя, Луганськ. Звісно цього річ ми покладаємо значні надії Михайла Романчука, проте останні результати молоді свідчать про значну перспективу розвитку Рівне нського плавання.