Органами прокуратури Рівненської області вживаються усі надані законом повноваження щодо координаційної діяльності правоохоронних органів з питань протидії корупції.

Зокрема, як повідомили в управлінні нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури області, у поточному році правоохоронцями розпочато 30 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення. У вказаних провадженнях вже повідомлено про підозру 12 особам.

Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності – посадовці органів влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів, державної пенітенціарної служби, а також службовці, які працюють у банківській системі, сфері освіти, земельних правовідносин.

Також задокументовано непоодинокі факти вчинення адміністративно- караних корупційних діянь.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції в області складено та направлено до суду 27 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. Судами області до адміністративної відповідальності у виді штрафу притягнуто 1 державного службовця районної державної адміністрації; 5 посадових осіб місцевого самоврядування (в тому числі голову районної ради, сільських, селищних голів), 2-х працівників митної служби та по 1-му працівнику підрозділу цивільного захисту, юридичної особи публічного і приватного права.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області.