У Рівному можуть залишитись без роботи 7 вихователів Рівненської української гімназії. На початку місяця з управління освіти надійшов наказ, згідно якого до 1 вересня 2014 року з метою економії директор має скоротити ставки вихователів. Батьки учнів категорично проти такого рішення, а як виявилось пізніше, і міська влада теж. Чи доведеться освітянам шукати нове робоче місце?

Вихователь Рівне нської української гімназії Тетяна Остапіна потрапила у число цих семи працівників. Новиною - шокована.

Говорить, днями побачила наказ, згідно якого, першого вересня у неї не буде роботи.

З такою економією не погоджуються батьки вихованців Рівне нської української гімназії, які зібрались на батьківських зборах у навчальному закладі. Адже, переважна більшість родин віддавала свої чада до цієї гімназії саме через те, що з дітьми тут працюють вихователі.

Не має бажання розлучитись із своїм вихователем і старшокласниця Марія. Говорить, у свій час, саме вихователь допомогла їй здружитись із однокласниками.

Ситуацію прояснила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. В 2012 році вийшов новий наказ Міністерства освіти, в якому затверджений новий штатний розпис для загальноосвітніх шкіл та управлінь освіти. В ньому не передбачаються посади вихователів для старшої ланки загальноосвітніх шкіл. Однак, незважаючи на побажання Міністерства освіти, говорить Галина Кульчинська, людей звільняти ніхто не буде, адже заробітна плата їм нараховується з міської скарбниці.

Тож нині освітяни розмірковують про механізм, який буде законодавчо правильним та погоджений батьківським і педагогічним колективами Рівне нської української гімназії, аби вихователі могли і надалі працювати.