Навчальні плани у школах знову потребують змін. Таку думку висловили освітяни області під час профільної колегії. Зокрема обговорили обов'язкове вивчення другої іноземної мови у п'ятих класах. Дослідження показали - чимало шкіл Рівненщини для вивчення обрали російську мову. Це обурило активістів, вони пропонують переглянути таку практику, і за можливості відмінити вивчення російської мови.

Нав'язування вивчення російської мови, як другої іноземної обурило представників "Просвіти". На початку навчального року вони почали аналізувати ситуацію в області. І виявили, що 296 шкіл у 2013-му запровадили у своєму навчальному плані вивчення російської мови.

Натомість у Рівному батьки та учні самі обирали, яку мову вивчати. Відтак в обласному центрі п'ятикласники опановують лише європейські мови. Освітяни також провели опитування у школах, більшість респондентів виявили бажання і надалі вивчати дві іноземні мови.

Заступник голови адміністрації також висловив стурбованість щодо масового вивчення російської. Каже, нині доцільніше вводити курс християнської етики та військової підготовки. Активісти також підтримують такі пропозиції.

Активісти планують надіслати звернення у міністерство освіти, щоб там переглянули нову навчальну програму.